Rask mus Facebook'e!

Tuesday 10 September 2013

M. de Cervanteso klubas kviečia susipažinti ir prisijungti

M. de Cervanteso ispanų kalbos ir kultūros klubas rugsėjo 18 dieną kviečia į interaktyvią pažintį, kuri prasidės 17.45 val., K. Donelaičio g. 52, I-ojo aukšto fojė. Šis užsiėmimas atskleis pačius įdomiausius faktus apie vienintelę studentišką organizaciją Lietuvoje, dedikuojančią savo veiklą ispanų kalbai bei kultūrai ir netgi pakvies atrasti dalelę Ispanijos Kauno mieste. Detalią programą organizatoriai pasilieka paslaptyje ir laukia pačių smalsiausių ispaniškos kultūros gerbėjų!

Jau nuo šiandien iki rugsėjo 20 dienos norintieji prisidėti prie M. de Cervanteso klubo yra kviečiami pildyti anketą ir dalyvauti naujų narių atrankoje. Šį semestrą ieškomi kūrybingi, aktyvūs, žingeidūs, atsakingi ir laisvo laiko turintys nariai.

Miguelio de Cervanteso klubas siekia populiarinti ispanų kalbą ir kultūrą Lietuvoje, supažindinant su ispaniškai kalbančių šalių ir tautų istorija, kultūra, literatūra ir tradicijomis. Klubas savo veiklą pradėjo 2011-ais ir jau spėjo įsitvirtinti kaip ispaniškos kultūros židinys Lietuvoje. Šiuo metu klube yra apie septyniasdešimt narių. Organizacija yra atvira ne tik Vytauto Didžiojo universiteto bendruomenei, bet ir visiems, mylintiems ispanų kalbą bei kultūrą.
Žymiausios M. de Cervanteso klubo veiklos:
  • „Primavera en Español“ – tęstinis projektas, jau trečius metus rengiamas kartu su VDU UKI. Kelias savaites trunkantis festivalis pritraukia itin daug ispaniškos kultūros mylėtojų iš visos Lietuvos. Šį pavasarį festivalio organizatoriai kvietė atrasti, pažinti ir įsimylėti Ispaniją. Projekto veiklas įgyvendina ne tik klubo nariai – kasmet prisideda ir iš Ispanijos į VDU studijuoti atvykę „Erasmus“ studentai. Iniciatyvą „Primavera en Español“ palaiko Ispanijos Karalystės ambasada Lietuvoje.
  • 2012 m. gruodžio mėnesį klubas ir VDU UKI suorganizavo susitikimą-diskusiją „Ispanijos regioninis multikultūralizmas. Katalonija“ su tuometiniu Kauno „Žalgirio“ treneriu ir rašytoju Joanu Plaza.
  • Tradicija tapęs renginys „Studijos Ispanijoje: ką reikėtų žinoti“. Daugelis M. de Cervanteso klubo narių yra studijavę pagal „Erasmus“ mainų programą Ispanijoje, todėl gali suteikti daug naudingos informacijos visiems, kurie taip pat planuoja pasinaudoti šia galimybe.
  • Pavasarį prišaukęs renginys „Vamos a cantar en español“ universiteto bendruomenei dovanojo pažintį su ispaniška muzika. Galimybę atlikti dainas ispanų kalba turėjo kiekvienas VDU studentas.
Naujienas apie M. de Cervanteso klubą galima rasti socialiniame tinkle „Facebook“. Daugiau informacijos teikiama el. paštu m.cervantesoklubas@gmail.com.


Filmukas apie klubą:



No comments:

Post a Comment