Rask mus Facebook'e!

Thursday 28 November 2013

M. de Cervanteso klubo renginyje atskleista tikrovė apie studijas Ispanijoje



Rudenišką lapkričio 18-ios vakarą įvyko tradicinis informacinis M. De Cervanteso ispanų kalbos ir kultūros klubo renginys „Studijos Ispanijoje: mitai ir tikrovė“.

Pagrindinis renginio tikslas – plačiai informuoti Vytauto Didžiojo universiteto studentus apie galimybę išvykti studijuoti arba atlikti praktiką Ispanijoje, pasinaudojant „Erasmus“ studentų mainų programa, atsakyti į daugybę kylančių klausimų įvairiausiomis temomis bei paneigti mitus, kurie neretam studentui asocijuojasi su studijomis šiame saulėtame krašte. 

Susitikimo pradžioje VDU Tarptautinių ryšių tarnybos atstovas Konstantinas Kurževas trumpai pristatė pačią „Erasmus“ programą ir jos teikiamas galimybes, vykdomą atranką, stipendijų skyrimo tvarką ir dydžius. Vėliau žodis buvo perduotas VDU studentams, neseniai su dideliais patirties ir įspūdžių bagažais grįžusiems iš įvairių Ispanijos kampelių.

Renginys truko bemaž 2 valandas, kiek ilgiau nei buvo tikėtasi, nes studentai turėjo ir norėjo daug ką pasakyti gausiam susidomėjusiųjų būriui. Kiekvienas pristatė savo universitetą Ispanijoje ir tvarką jame, pasakojo apie iškilusias problemas studijų metu ir jų sprendimo būdus, kalbos barjerą, kultūrinius skirtumus, apgyvendinimo klausimus ir pan. Dalinosi studentiško gyvenimo Ispanijoje ypatumais. Buvo žarstomi naudingi patarimai vyksiantiems ir dar tik svajojantiems vykti į šią šalį. Juoką ir šypseną kėlė humoristiniai pasakojimai apie įvairiausius netikėtumus ir nuotykius.

Galiausiai buvo prieita prie vieningos išvados - tokios VDU teikiamos galimybės praleisti negalima! Organizatoriai tikisi, kad dalyvavusieji sužinojo daug naudingos informacijos, smagiai praleido laiką bei skatina dalyvauti ateinančiose „Erasmus“ mainų programos atrankose ir taip pasinerti į nepaprastą gyvenimo nuotykį.
Gabija Ežerinskytė
Mitas ar tikrovė?
Ispanijoje „Erasmus“ studentams nereikia mokytis – MITAS
Vykstant studijuoti į Ispaniją užteks mokėti anglų kalbą – MITAS
Ispanijoje išgyvensite ir su minimaliomis ispanų kalbos žiniomis – TIKROVĖ
Ispanijoje visada šviečia saulė ir yra šilta – MITAS
Ispanai dėstytojai labai mėgsta „Erasmus“ studentus – MITAS
Fiestos Ispanijoje pačios geriausios – TIKROVĖ
Plati šypsena Ispanijoje padės išsisukti ir iš kebliausių situacijų – TIKROVĖ  
Ispanijoje gali jaustis saugiai net ir vidury nakties keliaudamas namo iš fiestos – TIKROVĖ
Studijos Ispanijoje bus neužmirštama ir viena geriausių patirčių jūsų gyvenime - TIKROVĖ








No comments:

Post a Comment