Rask mus Facebook'e!

Saturday 19 April 2014

Fesitvalio „Primavera en español“ pabaigai – Miguelio de Cervanteso klubo gimtadienio šventė

Balandžio septynioliktosios popietę Vytauto Didžiojo universiteto Didžiosios salės fojė įvyko trečiojo Miguelio de Cervanteso ispanų kalbos ir kultūros klubo gimtadienio šventė. Šiuo renginiu užbaigtas ir beveik dvi savaites trukęs ketvirtasis ispaniškos kultūros festivalis „Primavera en español“.

Renginio vedėjai pradėti gimtadienio šventę pakvietė Užsienio kalbų instituto direktorės pavaduotoją Vilmą Bijeikienę, kuri visuomet labai palaikė ispanų kalbos ir kultūros klubą ir padėjo jo nariams įgyvendinti savo sumanymus. V. Bijeikienė sakė, kad Miguelio de Cervanteso klubo veikla – tai tikslinga kūryba, kuri gimsta siekiant skleisti ispanų kalbą ir kultūrą ne tik universitete, bet ir už jo ribų. Dėstytoja džiaugėsi klubo narių vienybe bei entuziazmu. Ji teigė, kad M. de Cervanteso klubas yra puikus pavyzdys, iš kurio mokosi ir kitos VDU studentiškos organizacijos.

Po V. Bijeikienės sveikinimo šventės organizatoriai pakvietė visus susirinkusiuosius prisiminti gražiausias ir įsimintiniausias Miguelio de Cervanteso klubo akimirkas. Vienos iš pirmųjų narių – Džiuginta ir Ernesta – pasidalijo džiaugsmais ir sunkumais, su kuriais teko susidurti steigiant organizaciją. Pirmoji klubo prezidentė Džiuginta teigė, kad be šios ispaniškos organizacijos ji jau nebeįsivaizduoja VDU. Vedėjams toliau pasakojant klubo trejų metų odisėją, žiūrovus labiausiai pralinksmino žaismingas filmukas apie 2013 metais vykusį ispaniškos kultūros festivalį „Primavera en español“. Istorijas apie klubo veiklą paįvairino narės Šarūnės dainos, gitara akomponuojant dviems žaviems vaikinams – Valentui ir Mečislovui.

Vėliau svečiams parodytas filmukas apie šiemet vykusį ispaniškąjį pavasarį, o M. de Cervanteso klubo prezidentė Vigilija Žiūraitė pasidalijo įspūdžiais, kaip sekėsi jį organizuoti. Ji teigė, kad šiemet rengti festivalį buvo sudėtingiau, nes klubo nariams negalėjo padėti anksčiau talkinusios ispanų kalbos dėstytojos. Tačiau, anot V. Žiūraitės, labai džiugu, kad Miguelio de Cervanteso klubą palaiko ir globoja VDU UKI,  be kurio pagalbos suorganizuoti dviejų savaičių fiestą būtų išties sudėtinga. Žinoma, klubo prezidentė padėkojo ir šiemet festivalį organizavusiems studentams bei moksleiviams. Gimtadienio proga organizacijos vadovė  palinkėjo, kad klubo nariams niekada nepristigtų originalių idėjų ir ateinantį (jau jubiliejinį – penktąjį) ispanišką pavasarį pasitikti dar entuziastingiau.

Paskui renginio dalyvių laukė staigmena – Kauno šokių mokyklos „ReneSalsa“ šokėjų pasirodymas. Treneriai Renatas Šlekonis ir Danutė Savickaitė sušoko bačiatą ir salsą, o vėliau salsos žingsnelių pamokė ir gimtadienio svečius. Dar vienas netikėtumas – 100 spalvingų balionų, kuriuos svečiams įteikę šventės organizatoriai pakvietė visus trumpam išeiti į Studentų skverą. Čia, linkėdami Miguelio de Cervanteso klubui ir atkūrimo dvidešimtpenkmetį švenčiančiam VDU gyvuoti dar 100 metų, šventės dalyviai balionus paleido į orą. Sugrįžus į Didžiosios salės fojė, visų laukė įspūdingas gimtadienio tortas. Susirinkusieji sudainavo „Cumpleaños feliz“ (liet. „Su gimimo diena“), o pirmasis simbolinis torto gabalėlis buvo įteiktas M. de Cervanteso klubo krikštamote draugiškai vadinamai V. Bijeikienei.

Išsiskirsčius svečiams, klubo nariai dar ilgai neskubėjo į namus – jie skaitė sveikinimus ir linkėjimus, kuriuos gimtadienio proga ispanų klubui užrašė šventės dalyviai. Tiek lietuviai, tiek ispanai nuoširdžiai džiaugėsi ispaniškos kultūros židiniu Kaune ir linkėjo klubui toliau sėkmingai tęsti veiklą.

Regina Sabonytė
S. Siniauskaitės, E. Janušauskaitės ir J. Petronio nuotraukos






No comments:

Post a Comment