Rask mus Facebook'e!

Thursday 5 February 2015

Klubas susitiko su moksleiviais

Kaip ir kasmet, Miguelio de Cervanteso klubas nepraleido progos sudalyvauti „Moksleivių dienos VDU“ renginiuose. Sausio 16 dieną klubo komanda susitiko ankstyvą rytą, ryškiaspalviais drugeliais, gėlėmis, vėliavomis  išpuošė savo stendą VDU organizacijų mugėje ir su nekantrumu laukė susitikimo su šauniausiais draugais – moksleiviais – iš visos Lietuvos.

M. de Cervanteso klubas moksleiviams ne tik pristatė savo veiklas, bet ir paruošė tarpkultūrinio pažinimo, daugiakalbystės, geografijos bei istorijos žinias lavinančias užduotis. Kiekvienas nepatingėjęs pasukti galvą ir atsakyti į klausimus ar žemėlapyje parodyti visas ispanakalbes šalis, buvo apdovanotas prizais. Moksleiviai noriai bendravo su klubo nariais, pozavo nuotraukoms su stilizuotais ispanų menininko Salvadoro Dali ūsais ir ispaniškom vėduoklėm. Taip pat netrūko kalbų apie studentišką gyvenimą ir studijas. Kai kurie moksleiviai buvo tvirtai apsisprendę dėl savo ateities planų: „Mano svajonė – išmokti ispanų kalbą. Nors VDU ir nėra tokios studijų programos, noriu mokytis čia, nes žinau, kad vis tiek turėsiu galimybę puikiai ją išmokti.“ – teigė Gintarė, atvykusi iš Marijampolės.

Vėliau moksleiviai dalyvavo dėstytojos Vigilijos Žiūraitės vedamoje ispanų kalbos pradžiamokslio paskaitoje. Sausakimšoje auditorijoje viso užsiėmimo metu skambėjo juokas. Susirinkusieji turėjo progą ne tik pasimokyti tikros, kasdienėse situacijose naudojamos ispanų kalbos, bet ir sužinojo apie Ispanijoje populiarius gestus, kurie gali padėti susikalbėti be žodžių.


„Moksleivių dienos VDU“ akimirkos:



No comments:

Post a Comment