Rask mus Facebook'e!

Sunday 26 April 2015

Ispankalbių šalių olimpiada stebino netikėtomis užduotimis



Pavasarišką balandžio 24 dienos vakarą didžiausi ispanakalbių šalių kultūrų mylėtojai ir žinovai rinkosi VDU Mažojoje salėje. Ten jau antrus metus iš eilės tradiciškai Miguelio de Cervanteso ispanų kalbos ir kultūros klubo iniciatyva festivalio „Primavera en español“ metu buvo surengta ispanakalbių šalių kultūros olimpiada „Titanų kovos. Ar manai, kad jau žinai viską apie ispanakalbes šalis?“. 

Šiais metais olimpiadoje rungėsi aštuonios komandos, kurios iš viso turėjo įveikti keturis etapus. Pirmoji užduotis buvo išskirtinė ir netikėta susirinkusiems – komandos dalyvavo orientacinėse varžybose. Kauno miesto centre teko ieškoti tik užuominomis nurodytų objektų, turinčių sąryšį ir su Ispanija. Šiame etape geriausiai pasirodė vaikinų komanda „¡Basta!“, greičiausiai suradusi visas nurodytas vietas. 

Po nuotaikingų orientacinių varžybų dalyviai sugrįžo į VDU, kur prasidėjo pagrindinis olimpiados etapas, pareikalavęs nemenko sukauptų žinių apie ispanakalbes šalis bagažo bei kultūrinio išprusimo. Visų pirma, komandoms reikėjo atsakyti į bendrus įvairaus pobūdžio klausimus iš geografijos, literatūros ir kitų sričių. Antrajame teorinės olimpiados etape „Vaizdiniai“ dalyviams teko užduotis atpažinti ekrane pavaizduotas ispanakalbių šalių ypatybes. Paskutiniame etape komandos nariai susipažino su dar viena naujove šios olimpiados istorijoje – klausėsi ispaniškų dainų iš įvairių filmų garso takelių ir turėjo
nurodyti filmų pavadinimus. Iš šių užduočių matyti, kad tam, jog sulauktų pasisekimo šioje olimpiadoje, dalyviams reikėjo pasinaudoti savo plačiu akiračiu ir gausiomis žiniomis apie ispanakalbes šalis. Vis dėlto, komandos buvo vertinamos ne tik už teorines žinias, bet ir už kūrybiškumą – komisija vertino komandų pavadinimų originalumą, aprangą ir kitas išskirtines detales.

Olimpiados pabaigoje, susumavus rezultatus, buvo paskelbti nugalėtojai. Pirmoji vieta atiteko komandai „Sevilla“, surinkusiai didžiausią taškų skaičių visuose teorinių klausimų etapuose, antrąją vietą užėmė „Ignacio Angels“, o trečiąją – „Florecillas de la primavera“. Kūrybiškiausios komandos vardas suteiktas studentų ir moksleivių komandai „¡Basta!“.

Štai taip turiningai ispaniškosios kultūros mylėtojai praleido pavasario vakarą. Olimpiada vis auga, jos užduotys vis tobulėja, todėl M. de Cervanteso klubas tikisi sutikti dar daugiau šia kultūra besidominčių žmonių kitų metų olimpiadoje.
Anastasija Jagafarova
Monikos Banytės ir Vigilijos Žiūraitės nuotr.

No comments:

Post a Comment