Rask mus Facebook'e!

Friday 7 October 2016

VDU bus minima Ispanijos Nacionalinė šventė



Spalio 11 dieną, 9.30 val., VDU Didžiosios salės fojė (S. Daukanto g. 28) vyks renginys, dedikuotas Ispanijos Nacionalinei šventei (isp. Fiesta Nacional de España) paminėti. Kasmet spalio 12-ąją minima ne tik ši šventė, bet ir visų ispanakalbių šalių diena (isp. Día de la Hispanidad).

Ispanijos Nacionalinė šventė VDU bus minima jau trečius metus iš eilės. Šios tradicijos iniciatorė Užsienio kalbų instituto dėstytoja Vigilija Žiūraitė teigia, kad „didžiausia ispaniškos kultūros šventė VDU vyksta pavasarį, kuomet organizuojamas festivalis „Primavera en español“, tad džiugu, kad nuo šiol ir rudenį į universiteto gyvenimą įnešame šiek tiek ispaniškos dvasios“. Dėstytoja taip pat džiaugiasi ispanų kalbos studentų aktyvumu ir noru prisidėti prie renginio organizavimo.

Vienas iš renginio svečių, grafikos dizaineris Carlos Andrés Valencia iš Kolumbijos, ne tik pristatys savo šalies kultūrą, bet ir pakvies pasimokyti tradicinių šokių žingsnelių. Viktorija, neseniai sugrįžusi į Lietuvą po 10 metų gyvenimo Barselonoje, papasakos apie Nacionalinės šventės minėjimo įpatumus Ispanijoje. Taip pat renginyje dalyvaus ispanai Kaune studijuojantys pagal mainų programas.   

Tris ispanų kalbos lygius VDU baigusi Muzikos produkcijos studentė Monika Banytė renginiui ruošia specialų muzikinį pasirodymą. Dainuoti kartu kvies ir daugiau ispanų kalbos studentų. Renginio pabaigoje susirinkusiųjų lauks viktorina apie ispanakalbių šalių  kultūrą ir šaunūs prizai.

Renginį organizuoja Miguelio de Cervanteso klubas, VDU UKI ir ispanų kalbos studentai.


Renginys socialiniame tinkle „Facebook“

No comments:

Post a Comment