Rask mus Facebook'e!

Thursday 20 April 2017

Festivalio „Primavera en español 2017“ uždarymo fiesta!

Balandžio 12-ąją įvyko pusantros savaitės trukusio festivalio „Primavera en español 2017“ uždarymo šventė, į Vytauto Didžiojo universitetą subūrusi ištikimiausius ispaniškosios kultūros mylėtojus.

Pasveikinusi visus susirinkusius, renginio vedėja Guoda Andriuškevičiūtė kvietė festivalį užbaigti pergale. Nuotaikingo žaidimo laimėtojams buvo žadamas šventinis tortas. Norintieji dalyvauti žaidime susiskirstė į dvi komandas ir turėjo pasitelkti visas savo žinias apie ispanų kalbą bei kultūrą. Dalyvių laukė keturios užduotys ispanų kalba – sugalvoti komandos pavadinimą, šūkį, išvardinti kuo daugiau ispaniškų žodžių, tinkančių apibūdinti atlikėjus Enrique Iglesias ir Shakira bei sudainuoti hitais tapusias dainas „Bailando“ ir „El Perdón“. Komandų sirgaliais ir vertintojais tapo visi žiūrovai, kurių skirti balai nulėmė, jog buvo paskelbtos lygiosios ir abejos komandos apdovanotos prizais.

Galutinį festivalio uždarymui skirtą žodį ant scenos buvo pakviesta tarti pagrindinė festivalio 
organizatorė VDU UKI ispanų kalbos lektorė Vigilija Žiūraitė, kuri dėkojo visiems, prisidėjusiems prie festivalio savo darbais, idėjomis bei dalyvavimu. Taip pat padėkota pagrindiniams festivalio „Primavera en español 2017“ draugams ir rėmėjams – VDU ir Ispanijos Karalystės ambasadai Lietuvoje.

Šventės akcentu tapo įspūdingas, jau tradicija tapęs tortas, ant kurio įsižiebė festivalio gyvavimo metus atspindintys septyni fejerverkai. Besivaišinant gardžiuoju tortu ir tradicine vaisių sangría, svečiai neslėpė, jog gaila taip greit praskriejusio festivalio, tačiau pripažino jau su nekantrumu pradedą laukti ateinančių ispaniškųjų pavasarių, kurie dar ne vienerius metus džiugins ispanų kalbos ir kultūros mylėtojus!
                                                                                                 
Gabija Bogvilaitė

Jono Petronio nuotr.






                                                

No comments:

Post a Comment