Ispaniškos
kultūros festivalio „Primavera en español” uždarymo šventėje susirinkusieji
buvo vaišinami vienu iš žinomiausių ispaniškų patiekalų – tortilija (isp. tortilla de patatas), dar vadinamu
ispaniškuoju omletu. Šį skanų patiekalą savomis rankomis pagamino M. de Cervanteso
klubo nariai. Kadangi patiekalas sulaukė daug pagyrų ir klausimų kaip jį
pasigaminti, šiandien jums pateikiame patį tikriausią jo receptą!
Ispanijoje
yra sakoma, kad kiekvieno virėjo tortilija yra kitokio skonio. Lygiai taip pat
yra ir begalės receptų, siūlančių įvairiausiais būdais gaminti tortiliją. Į šio
patiekalo sudėtį taip pat gali įeiti svogūnai, paprika, dešra ar kumpis. Čia
rasite klasikinės tortilijos, be priedų, receptą. Tačiau siūlome jums išdrįsti paeksperimentuoti
virtuvėje ir išbandyti įvairius tortilijos gaminimo būdus. Keletą naudingų patarimų
rasite čia
ir čia.
Ingredientai:
3 didelės bulvės, 4 kiaušiniai, aliejus, druska.
Reikmenys:
maža keptuvė, dubuo, šakutė, peilis.
2.
Įkaitinkite
aliejų keptuvėje.
3.
Aliejui
įkaitus, sudėkite bulves ir kepkite kol bus minkštos.
4.
Dubenyje,
su šakute išplakite kiaušinius, įdėkite šiek tiek druskos.
5.
Bulvėms
iškepus, išimkite jas iš keptuvės, nusausinkite aliejų ir palikite atvėsti (iki 10 min.)
6.
Dubenyje
sumaišykite bulves ir išplaktus kiaušinius.
7.
Bulvių
ir kiaušinių masę tolygiai paskirstykite keptuvėje su įkaitintu aliejumi ir
kepkite iki 8 min.
8.
Kai
viena tortilijos pusė bus apkepusi, ant keptuvės viršaus uždėkite lėkštę ir
apverskite keptuvę taip, kad matytumėte apkepusią tortilijos pusę lėkštėje.
9.
Iš
lėkštės atsargiai įstumkite tortiliją atgal į keptuvę ir kepkite dar 5 min.
10. Baigus kepti vėl uždėkite ant keptuvės
lėkštę, ją apverskite ir... tortilla de
patatas jūsų rankose!
Vigilija Žiūraitė
No comments:
Post a Comment