Rask mus Facebook'e!

Monday 26 November 2018

Kaune vyks II-asis ispanų kalbos forumas


Gruodžio 1 dieną, šeštadienį, VDU daugiafunkciniame mokslo ir studijų centre (V. Putvinskio g. 23-310) vyks II-asis Ispanų kalbos forumas (isp. Foro de español en Kaunas). Forumo programoje – moksliniai pranešimai, praktiniai seminarai ir diskusijos, atviros ne tik jau ispanų kalbą dėstantiems, bet ir dar tik galvojantiems savo profesinį kelią sieti su šia kalba mokymo, vertimo, klientų aptarnavimo ar kitose srityse.

Forumą atidarys ir sveikinimo žodį tars naujasis Ispanijos Karalystės ambasadorius José María Robles Fraga. „Džiaugiuosi galėsiantis ne tik pasveikinti šio forumo dalyvius, bet ir galimybe susipažinti su ispanų kalbos specialistais iš Lietuvos bei kaimyninių šalių. Šie metai itin svarbūs Baltijos šalims, švenčiančioms nepriklausomybės atkūrimo šimtmetį, tokie patys jie ir Ispanijai, kuri mini keturiasdešimtąsias Konstitucijos metines. Ispanijos Karalystės ambasada Lietuvoje visuomet palaiko ir skatina ispanų kalbos puoselėjimą šiame regione.” – teigia ambasadorius.

„Pernai pirmą kartą suorganizavus Ispanų kalbos forumą Kaune ir sulaukus beveik pusšimčio dalyvių iš Lietuvos bei kaimyninių šalių, net neabejojome, kad ši iniciatyva turi sugrįžti. Ispanų kalbos populiarumo augimas – neginčytinas.“ – paaiškina forumo organizatorė, VDU Užsienio kalbų instituto lektorė Vigilija Žiūraitė. Ispanų kalba yra plačiai paplitusi visame pasaulyje ir net 21 šalyje – oficiali. Naujausiais Cervanteso instituto duomenimis, laisvai ispaniškai susikalbėti gali 577 milijonai žmonių, o dar 21 milijonas ją mokosi kaip užsienio kalbą.

II-ojo Ispanų kalbos forumo programoje šiemet – septyni kviestiniai lektoriai iš Lietuvos, Ispanijos, Latvijos, Estijos, Rusijos ir Vengrijos, sutikę pasidalinti teorinėmis ir praktinėmis žiniomis. Ne pirmą kartą Lietuvoje viešėsiantis Madrido Camilo José Cela universiteto lektorius Jesús Llamas Sevilla pristatys naujausio tyrimo apie Baltijos šalių regiono gyventojų ispanų kalbos mokymosi ypatumus, rezultatus. Praktinę ispanų kalbos mokymo(si) pusę atskleis Vengrijos Szeged universiteto lektorė Lucila González Alfaya. Taip pat forumo dalyvių laukia apvaliojo stalo diskusija apie ispanų kalbos perspektyvas ir ateitį.

Ispanų kalbos forumą Kaune organizuoja Miguelio de Cervanteso ispanų kalbos ir kultūros klubas, bendradarbiaudamas su VDU Užsienio kalbų institutu ir Ispanijos Karalystės ambasada Lietuvoje.

Forumas vyks ispanų kalba. Būtina išankstinė registracija.


No comments:

Post a Comment