Paskaitą apie tai, kaip ant mūsų stalo atsiranda geriausi
ispaniški vynai, skaitė Tadas Abišala, Lietuvos someljė asociacijos narys.
Buvęs Vytauto Didžiojo universiteto studentas, šiandien puikus vyno ir
vynininkystės ekspertas, pasakojo apie ispaniško vyno istoriją, kuri skaičiuoja
jau trečią tūkstantmetį. T. Abišala paskaitos dalyvius supažindino su visais
Ispanijos vynuogynų regionais, garsiausiomis vyno daryklomis, vyno ir vynuogių
rūšimis, gaminimo bei brandinimo tradicijomis. Išdavė paslaptis, kaip išsirinkti
norimą vyną, suprasti, kas parašyta ant vyno butelio etiketės ir kad
saulėtosios Ispanijos vynai skirti mėgautis iškart. Kiekvienas šio renginio
metu bent trumpam galėjo pasijusti tikru vyno ekspertu.
Antradienio vakarą visi kino gurmanai rinkosi į
ispaniško filmo „Carol kelionė“ peržiūrą. Šio ispaniško kūrinio mintys ir
siužetas – įspūdingi bei įkvepiantys. Nors tai ne komedinio žanro filmas,
tačiau jo metu auditorijoje netrūko juoko, nes buvo nemažai humoristinių scenų.
Gausiai susirinkę žiūrovai po filmo negailėjo gerų žodžių, visi liko patenkinti.
Ispaniškos kultūros festivalis „Primavera en español“ artėja prie finišo. Liko tik keli renginiai
iki šventės uždarymo. Tad jei dar nespėjote pajusti ispaniškos dvasios, galite
tai padaryti ketvirtadienio renginyje apie Kataloniją ir ispaniškos virtuvės
pažinimo pamokėlėje. Na, o penktadienį vyksiantis festivalio uždarymas
garantuoja puikią nuotaiką, flamenko aistrą ir tikrą ispanišką fiestą.
No comments:
Post a Comment