Rask mus Facebook'e!

Sunday 5 May 2013

„Primavera en español“: kas bendra tarp Ispanijos kino ir vynininkystės?

Antroji festivalio „Primavera en español“ savaitė prasidėjo dviem skirtingais, daug susidomėjimo sulaukusiais renginiais. Dalyviai susipažino su dviem svarbiomis Ispanijos ekonomikos, tuo pačiu ir kultūros, šakomis – vynininkyste ir kinu. Šie du dalykai yra tai, kas garsina Ispaniją visame pasaulyje ir be ko ši šalis nebūtų tokia, kokią ją regime šiandien.

Paskaitą apie tai, kaip ant mūsų stalo atsiranda geriausi ispaniški vynai, skaitė Tadas Abišala, Lietuvos someljė asociacijos narys. Buvęs Vytauto Didžiojo universiteto studentas, šiandien puikus vyno ir vynininkystės ekspertas, pasakojo apie ispaniško vyno istoriją, kuri skaičiuoja jau trečią tūkstantmetį. T. Abišala paskaitos dalyvius supažindino su visais Ispanijos vynuogynų regionais, garsiausiomis vyno daryklomis, vyno ir vynuogių rūšimis, gaminimo bei brandinimo tradicijomis. Išdavė paslaptis, kaip išsirinkti norimą vyną, suprasti, kas parašyta ant vyno butelio etiketės ir kad saulėtosios Ispanijos vynai skirti mėgautis iškart. Kiekvienas šio renginio metu bent trumpam galėjo pasijusti tikru vyno ekspertu.

Antradienio vakarą visi kino gurmanai rinkosi į ispaniško filmo „Carol kelionė“ peržiūrą. Šio ispaniško kūrinio mintys ir siužetas – įspūdingi bei įkvepiantys. Nors tai ne komedinio žanro filmas, tačiau jo metu auditorijoje netrūko juoko, nes buvo nemažai humoristinių scenų. Gausiai susirinkę žiūrovai po filmo negailėjo gerų žodžių, visi liko patenkinti.

Ispaniškos kultūros festivalis „Primavera en español“ artėja prie finišo. Liko tik keli renginiai iki šventės uždarymo. Tad jei dar nespėjote pajusti ispaniškos dvasios, galite tai padaryti ketvirtadienio renginyje apie Kataloniją ir ispaniškos virtuvės pažinimo pamokėlėje. Na, o penktadienį vyksiantis festivalio uždarymas garantuoja puikią nuotaiką, flamenko aistrą ir tikrą ispanišką fiestą.

 


 


 
 


No comments:

Post a Comment