Pagrindinis veiksmas vyko
virtuvėje, kurioje sukiojosi virtuvės šefas Marco Manrique, studentas iš
Ispanijos šiuo metu studijuojantis Vytauto Didžiojo universitete pagal „Erasmus“
mainų programą. Viso renginio metu vyko tiesioginės transliacijos, kurių metu,
kaip tikroje kulinarinėje televizijos laidoje, virėjas ne tik pasakojo apie
paelijos gaminimo subtilybes, bet ir parodė visus gaminimo etapus praktiškai.
Ispaniškiausias patiekalas – paelija – kilęs iš Valencijos regiono, dar 19 a.
viduryje. Ispano Marco mama yra užaugusi būtent Valencijos mieste, todėl galėjo
jam perduoti pačias originaliausias šio patiekalo gaminimo tradicijas.
Renginio pradžioje buvo
dėstomos paskaitėlės apie ispanišką virtuvę ir valgymo kultūrą. VDU ispanų ir
katalonų kalbos dėstytojas Miquel Puertas visiems pristatė Katalonijos virtuvę
ir tradicinius Ispanijos gėrimus, o
dėstytoja Inga Savickienė apžvelgė ispanų kasdienius valgymo įpročius. Vėliau
vakaro dalyviai, lankęsi Ispanijoje, buvo raginami pasidalinti savo įspūdžiais
apie šios šalies virtuvę. Taip pat renginio metu gyva ispaniška muzika visus
džiugino Miguelio de Cervanteso ispanų kalbos ir kultūros klubo nariai.
Galiausiai, praėjus
beveik 2 valandom, visi sulaukė ilgai lauktos galimybės paskanauti tikros
ispaniškos paelijos. Abejingų šiam patiekalui neliko, susirinkusieji negailėjo
pagyrų ir virtuvės šefui Marco.
No comments:
Post a Comment