Rask mus Facebook'e!

Friday 25 October 2013

M. de Cervanteso klubas surengė talką VDU Botanikos sode



Lygiai prieš savaitę, spalio 18 d., šaltą rudens popietę Miguelio de Cervanteso ispanų kalbos ir kultūros klubo atstovai nepabūgo lietaus bei vėjo ir išsiruošė į VDU Kauno botanikos sodą. Čia jų laukė ne tik ekskursija ispanų kalba, bet ir visa galybė rudeninių lapų, kuriuos klubo nariai pasisiūlė surinkti ir taip prisidėti prie sodo tvarkos.

Ekskursiją ispanų kalba vedė Manuelis Marquesas Lopezas, Europos savanorių tarnybos (angl. European volunteer service - EVS) savanoris VDU Botanikos sode. Vaikinas Lietuvoje jau daugiau negu pusmetis, tačiau galimybę pasakoti apie oranžerijos augalus ispanų kalba turėjo pirmą kartą. Tai buvo unikali patirtis tiek jam, tiek M. de Cervanteso klubo nariams. Pastaruosius nudžiugino ne tik pašnekesiai ispanų kalba, bet ir oranžerijoje sutiktos palmės, primenančios saulėtąją Ispaniją.

Po nuotaikingos ekskursijos, klubo nariai, kartu su ispanu Manueliu, surengė talką ir tvarkė Botanikos sodo aplinką. Studentams, savo dienas leidžiantiems palinkus prie knygų, fizinis darbas suteikė daugiau energijos, negu nuovargio. Ispaniškoji universiteto organizacija džiaugėsi, kad galėjo atlikti šį gerą darbą ir taip tik patvirtinti, jog jos nariai yra socialiai atsakingi.

M. de Cervanteso klubas vienu iš savo veiklos prioritetų visuomet laikė studentų, savanorių ar praktiką atliekančių asmenų iš ispanakalbių šalių, integraciją į mūsų universiteto bendruomenę. Būtent dėl šios priežasties klubo nariai užmezgė ryšį ir su Manueliu Marquesu Lopezu, kurį pakvietė ir į kitas klubo organizuojamas veiklas.

Vigilija Žiūraitė
Simonos Siniauskaitės fotoreportažas








No comments:

Post a Comment