Rask mus Facebook'e!

Thursday 4 September 2014

M. de Cervanteso klubas kviečia prisijungti!


 Miguelio de Cervanteso klubas – pirmoji Lietuvoje studentiška organizacija, skirianti savo veiklą ispanų kalbos ir kultūros populiarinimui – skelbia naujų narių atranką ir kviečia prisijungti entuziastingus, motyvuotus ir įdomios veiklos ieškančius studentus (ir ne tik). Elektroninę atrankos anketą galima pildyti iki rugsėjo 15 d. 

Šioje ispaniškoje organizacijoje nariai gali ugdyti įvairius savo sugebėjimus: organizuoti renginius, kurti reklamas, ieškoti partnerių, administruoti internetinį puslapį, fotografuoti ir kurti vizualinę medžiagą, rūpintis viešaisiais ryšiais ir socialiniais projektais. Veikla klube suteikia galimybę praktiškai panaudoti ispanų kalbos žinias bendraujant tarpusavyje arba su studentais iš Ispanijos.

Klubo istorija
M. de Cervanteso klubas buvo įkurtas 2011 metais VDU studentų ir Užsienio kalbų instituto dėstytojų iniciatyva. Tuomet dar Pablo Neruda vardu pasivadinusi organizacija surengė pirmąjį renginį, kurio metu pristatytos ispanų tradicijos švenčiant Didžiąją savaitę (ispaniškai la Semana Santa). Tų pačių metų rudenį klubui buvo suteiktas žymiojo ispanų rašytojo Miguelio de Cervanteso vardas ir pradėta aktyvi veikla. 2012 m. balandžio 18 d. VDU rektorius patvirtino M. de Cervanteso ispanų kalbos ir kultūros klubo įstatus ir suteikė Vytauto Didžiojo universiteto organizacijos statusą.
Per tris veiklos metus klubas sugebėjo suorganizuoti daugiau nei 60 sėkmingų renginių ir socialinių akcijų bei pritraukti beveik 80 ispaniškos kultūros gerbėjų į savo gretas. Taip pat buvo nusipelnyta palaikymo iš universiteto bendruomenės, kuri ne tik  visuomet šiltai sutinka visas ispaniškosios organizacijos veiklas, bet ir jau antrus metus iš eilės M. de Cervanteso  klubą pripažįsta  VDU metų studentiška organizacija tradiciniuose universiteto apdovanojimuose „V2“.

Galimybė studijuoti Ispanijoje
Bent keli M. de Cervanteso klubo nariai kiekvieną semestrą laimi atrankos konkursą ir išvyksta mokytis į Ispaniją pagal „Erasmus+“ mainų programą. Dalyvaudami klubo veiklose studentai iš anksto sužino daug vertingos informacijos apie ispanišką kultūrą, pramoksta ispanų kalbos ir nuvykę mokytis į Ispaniją nepatiria kultūrinio šoko ar problemų dėl kalbinio barjero. Taip pat kasmet vienam aktyviam organizacijos nariui, kuris VDU mokosi ispanų kalbos, yra skiriama prof. Birutės Ciplijauskaitės vardinė stipendija, leidžianti vasarą išvykti mokytis ispanų kalbos Saragosos universitete (Ispanija). Šie kursai suteikia unikalią galimybę tobulinti ispanų kalbos mokėjimo aukštesniųjų lygių kompetenciją.

Veiklos ir renginiai 
  • Kiekvieną pavasarį M. de Cervanteso klubas, bendradarbiaujant su VDU Užsienio kalbų institutu ir Ispanijos Karalystės ambasada, organizuoja ispaniškos kultūros festivalį „Primavera en español“.  Tai yra didžiausia ispaniška šventė Lietuvoje, kuri trunka kelias savaites ir pritraukia svečių ne tik iš įvairių šalies miestų, bet ir užsienio. 2014 metais festivalis buvo skirtas VDU atkūrimo 25-mečio sukakčiai ir apžvelgė ispanų kalbos istoriją ir svarbą universitete. Tradiciškai festivalio pabaigą kasmet vainikuoja smagi fiesta su ispaniškomis vaišėmis bei linksmybėmis.
  •  M. de Cervanteso klubas – socialiai atsakinga organizacija, todėl savo veikla stengiasi prisidėti prie universiteto ir Kauno miesto gerovės. 2013 m. rudenį klubas VDU Kauno botanikos sode surengė talką ir tvarkė aplinką. 2014-ųjų pavasarį klubo nariai keliavo po Kauno mokyklas, kur vedė nuotaikingas ispanų kalbos ir kultūros pamokėles moksleiviams. Siekiant nutiesti draugystės tiltą tarp VDU ir Gambijos universiteto studentų, kurie taip pat mokosi ispanų kalbos, suorganizuota akcija „Laiškas į Gambiją“. M. de Cervanteso klubas vienu iš savo veiklos prioritetų taip pat laiko studentų, savanorių ar praktiką atliekančių asmenų iš ispanakalbių šalių, integraciją į VDU bendruomenę. Nuolatos organizuoja kultūrinių bei kalbos mainų vakarus.
  •  2012 m. gruodžio mėnesį įvyko susitikimas-diskusija „Ispanijos regioninis multikultūralizmas. Katalonija“ su rašytoju ir tuometiniu Kauno „Žalgirio“ treneriu Joanu Plaza. 
  •  Gerai žinomas M. de Cervanteso klubo renginys – „Studijos Ispanijoje: ką reikėtų žinoti“ – šį rudenį vyks jau ketvirtus metus iš eilės. Vis daugiau VDU studentų šiame renginyje nori pasidalinti įspūdžiai iš savo „Erasmus+“ programos studijų Ispanijoje. Taip studentai vieni kitus padrasina vykti studijuoti į užsienį, suteikia daug vertingos informacijos, negaili patarimų.
Daugiau informacijos apie M. de Cervanteso klubą galima rasti oficialiame organizacijos tinklalapyje, o iškilus klausimams – kreiptis el. paštu m.cervantesoklubas@gmail.com.
¡Amigos, os esperamos a todos!


No comments:

Post a Comment