Rask mus Facebook'e!

Saturday 20 September 2014

Klubo šeimą papildė nauji nariai



Kaip ir kiekvieną semestrą Miguelio de Cervanteso ispanų kalbos ir kultūros klubas vykdė naujų narių atranką. Ji sulaukė didžiulio ispaniškosios kultūros mylėtojų susidomėjimo, o patys šauniausi ir labiausiai motyvuoti buvo pakviesti į pirmąjį susitikimą, kuris įvyko rugsėjo 17-ios vakarą.  

Susirinkusiuosius pasitiko klubo senbuviai, kurie jiems įteikė simbolines susipažinimo dovanėles. Taip pat susitikime apsilankė ir svečiai iš pačios Ispanijos, kuriuos čia tvyranti ispaniška atmosfera privertė aiktelėti, o klubo naujokai galėjo įsitikinti, kad šis klubas pats ispaniškiausias visoje Lietuvoje!  „Negaliu patikėti, kad esu Lietuvoje, kuri taip toli nuo Ispanijos, sėdžiu tarp lietuvių, o fone skamba ispaniškos dainos, šalia plevėsuoja mūsų šalies vėliava ir jūs taip puikiai kalbate ispaniškai... Negi jūs tikrai taip mylite mūsų šalį?“, - susižavėjimo neslėpė Lietuvoje besisvečiuojanti ispanė Liucia.

Nestokojant geros nuotaikos ir ispaniško šurmulio, naujieji nariai buvo supažindinti su organizacijos istorija, veikla bei ateities planais. Šį semestrą sulaukus gausaus užsienio studentų susidomėjimo klubu, veiką pradėta organizuoti ne tik ispanų, bet ir anglų kalbomis. Daugiakalbystę ir multikultūralizmą puoselėjanti organizacija itin džiaugiasi savo naujais draugais iš įvairių pasaulio kampelių. Žinoma, klubo nariais gali tapti tik itin motyvuoti ir donkichotiškai nusiteikę studentai. Tam, kad tai įrodytų, naujokams buvo patikėtos trys slaptos užduotys, kurias įvykdę jie taps tikraisiais klubo nariais. 

Kiekvienas susitikimo dalyvis pasipuošė ispaniškų spalvų širdelėmis su savo vardais, kurias vėliau suklijavo į vieną bendrą draugystės širdį, juk svarbiausia šiame klube amor (liet. meilė). Siekiant geriau susipažinti, buvo žaidžiami nuotaikingi žaidimai, o besiskirstydami namo klubo naujokai sakėsi nekantraujantys apsilankyti kitame šios pašėlusios klubo šeimos susirinkime. Jau dabar matyti, kad naujieji nariai, papildysiantys klubo gretas, labai motyvuoti ir aktyvūs, todėl neišvengiamai ir labai greitai klubo narių skaičius perkops 100!

Gintarė Labotakytė
Eglės Janušauskaitės nuotr.

No comments:

Post a Comment