Rask mus Facebook'e!

Thursday 9 October 2014

Penktadienį – renginys, skirtas neatrastai Ispanijai


Ispanijos nacionalinės šventės proga Miguelio de Cervanteso ispanų kalbos ir kultūros klubas bei VDU Užsienio kalbų institutas kviečia į renginį „Neatrasta Ispanija“, kuris vyks spalio 10 d., penktadienį, 17 val., VDU III-iuose rūmuose (K. Donelaičio g. 52–622).

Renginio organizatoriai teigia, kad Lietuvoje yra itin gyvi stereotipai apie Ispaniją ir ispanišką kultūrą. Daugeliui žmonių Pietų kraštas asocijuojasi su fiestomis, flamenko, korida ir atostogomis. Tuo tarpu turtingas Ispanijos istorinis ir kultūrinis paveldas neretai pamirštamas arba yra apskritai „neatrastas“. Būtent dėl šios priežasties bei siekiant paminėti Ispanijos nacionalinę šventę, kuri kasmet yra švenčiama spalio 12 dieną, M. de Cervanteso klubas kviečia į informatyvų renginį, padėsiantį pažinti dar „neatrastą“ Ispanijos pusę.

Jaukaus vakaro metu VDU ispanų kalbos dėstytoja Vigilija Žiūraitė ir Kaune šiuo metu vizituojantis ispanų kalbos specialistas Jordi Beneyto Molina pristatys pačius netikėčiausius faktus apie Ispaniją. Susirinkusieji sužinos apie stebinančius dailininko Salvadoro Dali kūrinius, Ispanijos autonominius miestus Afrikoje, geografinį šalies centrą, pavasario šventę, kurios metu milijonai ispanų pinigų yra tiesiog sudeginami, ir netgi kodėl katalonai taip nori atsiskirti nuo Ispanijos Karalystės. Programoje dalyvaus ir „Erasmus“ mainų programos studentai iš Ispanijos, kurie pasidalins savo unikaliomis įžvalgomis apie ispanų ir lietuvių kultūrų ypatumus.

Vakaro metu taip pat bus galima išgirsti gyvai atliekamas dainas ispanų kalba ir paragauti tradicinių ispaniškų patiekalų. Maloniai kviečiame dalyvauti.



No comments:

Post a Comment