Rask mus Facebook'e!

Sunday 23 November 2014

Studentai dalinosi įspūdžiais apie studijas ir praktiką Ispanijoje



Lapkričio 17 dienos vakarą visi sudalyvavę informaciniame renginyje „Studijos Ispanijoje: patirtis, kuri „veža“, įsitikino, kad Ispanija yra šalis, kuri žavi ne tik savo kurortais, nuolat šviečiančia saule ir skaidria Viduržemio jūra, bet ir kokybiškas studijas siūlančiais universitetais. VDU studentai, jau studijavę Ispanijoje, dalinosi savo prisiminimais iš Madrido, Valensijos, Alikantės, Baskų krašto ir kitų universitetų. 
 
Ketvirtą kartą iš eilės organizuojamas bei M. de Cervanteso klubo tradicija tapęs renginys ir šiemet susilaukė pasisekimo. Auditorija tą vakarą kaip mat prisipildė smalsuolių, norinčių sužinoti apie studijas Ispanijoje ir sėkmingą pasiruošimą joms. Aštuoni VDU studentai sutiko papasakoti kas gi išskiria Ispaniją iš kitų „Erasmus+“ mainų programos šalių ir kodėl ši patirtis „veža“.  

Gabija ir Ieva, VDU Viešosios komunikacijos studentės, pusmetį praleidusios Valensijos mieste teigė, kad studijos Ispanijoje tai anaiptol ne fiesta ir siesta, o įdomios ir interaktyvios paskaitos dėstomos tikrų savo srities profesionalų. Jos stebėjosi, kad universitetas suteikia puikias galimybes net ir iš svetur atvykusiems studentams realizuoti save įvairiose veiklose. Studijų metu merginoms teko atlikti ne vieną kūrybinę užduotį, pavyzdžiui pozuoti fotosesijoje. Tuo tarpu Baskų krašto universitete studijavusi Justė džiaugėsi patobulinusi savo ispanų kalbos įgūdžius ir susiradusi būrį naujų draugų iš visų pasaulio kampelių. 


VDU Muzikos akademijos studentai Vaiva ir Žilvinas vis dar su šypsena prisimena Madride patirtus iššūkius ir kelionių įspūdžius. M. de Cervanteso klubo nariai juokavo, kad Madrido Muzikos konservatorijoje, kur jiems teko mokytis, „Erasmus+“ studentai buvo visiška naujiena ir niekas nežinojo kaip su jais elgtis. Taip pat pora pasigedo ir ispanų kalbos kursų, todėl pramokti kalbą teko savarankiškai. Na, o tiems, kurie niekada nesusidūrė su su ispanų kalba, neverta nusivilti, nes kai kurie Ispanijos universitetai siūlo studijas ir anglų kalba (staigmena!). Alcalá de Henares universitete vieną semestrą studijavusi Sonata ten nuvyko ispaniškai mokėjusi vos kelis žodžius, o parsivežė nemenką naujų žinių bagažą. 

Studentai atlikę praktikas įvairiuose Ispanijos įmonėse ir organizacijose taip pat pasakojo apie geras darbo galimybes, įdomią patirtį bei kitonišką darbo aplinką. Viename didžiausių viešbučių Malagos mieste praktiką atlikusi Marketingo ir tarptautinių santykių magistrantė Lina teigė sustiprinusi savo profesinius įgūdžius ir norinti ir ateityje siekti karjeros aukštumų  Ispanijoje. 

M. de Cervanteso klubas tiki, kad šis jau ketvirtus metus sugrįžtantis renginys ir jo metu suteikiama informacija paskatins dar ne vieną VDU studentą vykti mokytis ar atlikti praktiką į Ispaniją, iš kur visi parsiveža tik geriausius prisiminimus, daug entuziazmo ir plačias šypsenas.

Jeigu turite klausimų dėl „Erasmus+“ studijų ar praktikos Ispanijoje, visuomet galite kreiptis   m.cervantesoklubas@gmail.com.
Ieva Purmalytė
Indrės Čepulytės ir Eglės Janušauskaitės nuotraukos

1 comment:

  1. Sveiki Gerbiamasis Pone & ponia.
    Organizacija teikia finansinę paramą. Šia pagalba leidžia skolintis nuo 10000 iki € 2,800,000 paskola. Mes teikiame veiksmingas paskolos visi žmonės finansinių problemų arba kurie yra reikia paskolą nutraukti visus savo rūpesčius dėl projekto finansavimo. Čia yra sritis, kurioje mes siūlome mūsų paskolos:
    nekilnojamojo turto paskolos
    automobilių paskolos
    Buto pirkimo paskolos
    paskolos grąžinti skolą, atsiradusią prieš
    konsolidavimo paskola
    investicijų verslo paskolos
    asmeninės paskolos
    Ir kiti...
    Šios paskolos yra taikomas bet krikščionių ir sąžiningas žmogus. Tada kreipkitės į šios organizacijos galėtų pasinaudoti šios paskolos greitai ir užtikrinti.

    Kontaktai: trovashvane@gmail.com

    Skubiai ir greitai paskolos pasiūlymas
    geriausi linkėjimai!

    ReplyDelete