Rask mus Facebook'e!

Friday 1 May 2015

Festivalio „Primavera en español” uždarymo fiesta: Martyno Kavaliausko koncertas ir jubiliejinis tortas

Sakoma, kad visi geri dalykai anksčiau ar vėliau baigiasi. Festivaliui „Primavera en español“ atėjus į pabaigą Ispanijos mylėtojai susirinko į paskutinį ispaniško pavasario renginį. Šventė džiugino ypatingais svečiais, skanumynais bei skambiomis dainomis.

Renginio pradžioje dalyviai turėjo galimybę susipažinti su dvi savaites vykusio festivalio renginių akimirkomis bei prisiminti įspūdingiausius momentus užfiksuotus nuotaikingame filmuke. Sveikinimo žodį renginio svečiams tarė Vytauto Didžiojo universiteto užsienio kalbų instituto direktorės pavaduotoja Vilma Bijeikienė, kuri nuoširdžiai džiaugėsi sėkmingu festivalio įgyvendinimu ir tokia susirinkusiųjų gausa.

Miguelio de Cervanteso klubo nariai Gabija, Eva ir Mečislovas pakerėjo publiką skambiomis ispaniškomis dainomis, išskirtiniais balsais ir gitaros skambesiais. Ypatingai renginio svečius sužavėjo Gabijos ir Mečislovo paruošta ispanų dievaičio Enrique Iglesias dainos „Bailando“ akustinė versija, kuomet kiekvienas patyliukais ar garsiai ėmė dainuoti kartu. Na, o labiausiai susirinkusieji laukė ir gausių aplodismentų negailėjo ypatingam festivalio svečiui, labai lauktam ir nepamirštamą koncertą padovanojusiam dainininkui Martynui Kavaliauskui. Martynas, atliko dainas ispanų, anglų ir portugalų kalbomis, taip prisidėdamas prie šių metų daugiakalbystę ir kultūrų draugystę puoselėjančio festivalio.
Uždarymo renginį vainikavo jubiliejinis festivalio „Primavera en espanol“ tortas, kuris kasmet augant ispaniškos kultūros mylėtojų būriui būna vis didesnis ir skanesnis. Net oficialiai renginio programai pasibaigus svečiai skirstytis neskubėjo, pačiupę po antrą gabalėlį torto mėgavosi gaivia ispaniška sangrija, saulėtosios šalies muzikos ritmais ir net patys suorganizavo nuotaikingą salsos šokio pamokėlę. Galiausiai visi rikiavosi į eilutę prie linkėjimų sienos, kurioje kiekvienas užrašė nuoširdžiausius žodžius būsimiems ispaniškiems pavasariams. Festivalio organizatoriai atsisveikindami pažadėjo, surengti nepamirštamą ispanišką fiestą ir kitąmet.

Ieva Purmalytė
E. Janušauskaitės ir V. Žiūraitės nuotr.


No comments:

Post a Comment