Rask mus Facebook'e!

Tuesday 25 August 2015

Prof. Birutės Ciplijauskaitės stipendijos laimėtoja: įsimylėjau Ispaniją dar labiau


Šiuo metu esu pusiaukelėje kursų, kurie vyksta Chakos mieste, Ispanijoje. Viskas čia taip įdomu - nuo rezidencijos, kurioje gyvenu, žmonių, kurie kaskart sutinka mane su šypsena iki paskaitų, kurios, nors ir ilgos, tačiau neįtikėtinai įdomios ir naudingos. Mokytis arba kartotis ispanų kalbos žinias tenka kiekvieną dieną ir daug. Per praėjusias dvi savaites pasikartojome visus ispanų kalbos laikus, tokius „žvėris“ kaip El Subjuntivo ir Preterito Pluscuamperfecto.

Po ispanų kalbos paskaitų bei savaitgaliais su bendramoksliais turime ir laisvo laiko. Nors galime keliauti kur tik norime, neretai liekame residensijoje, nes ir čia gausu veiklos. Laukia didžiulis baseinas, jaukus sodas, biblioteka. Ne kartą bandžiau nors kiek įdegti,
kol kas nesėkmingai, bet čia gi Ispanija, manau šios šalies saulė galiausiai nuspalvins odą cafe con leche spalva. Juk ta saulė jau pirmą dieną sušildė mano širdį, leido suprasti, kad viskas čia bus gerai. Žinoma, retkarčiais naktimis pasitranko ir padykėliai žaibai su broliais griaustiniais, tačiau tai suteikia gaivos ryte bei parodo šiaurės Ispanijos charakterį. Teko stebėti Perseoidų lietų su draugais. Atsigulėme ant žolės vidurnaktį ir keletą valandų galvojome norus. Tai buvo magiška akimirka, kurios niekados nepamiršiu.

Pamačiusi stalo teniso stalą vos neparkritau iš džiaugsmo. Čia, Ispanijoje, kur visi garbina futbolą, radau savo mėgstamiausią užsiėmimą - šį žaidimą beveik kasdien siestos metu žaidžiu drauge su amerikiečiais, korėjiečiu ar marokiete mergina, mano naujaisiais draugais. Visų svarbiausia, kad būdami kartu turime galimybe praktikuotis bendraujant ispaniškai.

Keliauti kol kas daug dar neteko, tačiau aplink stūksantys Pirėnų kalnai jau spėjo sužavėti ir atimti žadą, kai juos aplankėme pirmą kartą. Pats miestelis Chaka labai gražus, spalvingas, judrus. Atmosfera čia tiesiog spinduliuoja ramia ispaniška nuotaika dieną ir judriu gyvenimu naktį. 

Kuomet kitais metais vyks šis profesorės Birutės Ciplijauskaitės vardinės stipendijos konkursas studentams, kurie mokosi ispanų kalbos, būtinai raginsiu juos bandyti savo laimę ir jame dalyvauti. Tikiu, kad naujasis laimėtojas įsimylės Ispaniją dar labiau, taip pat, kaip ir aš.

Justė Kazbaraitytė

1 comment:

  1. Smagus įrašas, buvo įdomu paskaityti. Mano taip pat mėgstamiausias užsiėmimas yra stalo tenisas, todėl puikiai Jus suprantu, kaip nudžiugino stalo teniso stalas rastas Ispanijoje. :)Nors neturiu nieko prieš futbolą, nes labai mėgstu kartais su draugais pažaisti stalo futbolą.

    ReplyDelete