Rask mus Facebook'e!

Thursday 6 April 2017

Įsibėgėja festivalio „Primavera en español“ renginiai

Balandžio 5-ąją festivalis „Primavera en español 2017“ kvietė iš arčiau susipažinti su ispanakalbėmis šalimis ir pažvelgti į Lotynų Ameriką kitomis spalvomis. Tai jau trečioji festivalio diena!

Trečiadienio vakarą smalsuoliai susirinko į filatelijos iš Lotynų Amerikos ir Ispanijos parodos atidarymą, kuriame savo ilgai rinkta pašto ženklų kolekcija sutiko pasidalinti prof. Liudas Mažylis. VDU Užsienio kalbų instituto direktorė doc. dr. Vilma Bijeikienė, sveikindama visus susirinkusius, padėkojo profesoriui už nuopelnus Lietuvai ir už tai, kad savo įtemptoje dienotvarkėje rado laiko surengti parodą ir taip prisidėti prie festivalio. Profesorius pasakojo apie dažniausiai Lotynų Amerikos ir Ispanijos pašto ženkluose vaizduojamus asmenis, simboliką, dizainą bei atskleidė, jog dažniausiai filatelija susižavima jau paauglystėje. Pasak profesoriaus, būtent filatelija jį išmokė būti itin atidžiam ir kruopščiam, o tai ir padėjo atrasti Vasario 16-osios Lietuvos nepriklausomybės aktą Berlyne.

Apžvelgus prof. L. Mažylio pašto ženklų ekspoziciją, visi suskubo į lektoriaus Mindaugo Norkevičiaus paskaitą „Globalios grėsmės ir saugumo iššūkiai Lotynų Amerikoje“. Susirinkusieji praplėtė savo žinias apie pagrindines socialinių, geopolitinių ir aplinkosauginių sričių rizikas. M. Norkevičius pasakojo apie pavojus, kylančius dėl ekstremalių orų, nykstančių miškų bėdą, socialinės srities krizinę situaciją Lotynų Amerikos šalyse, didelės apimties emigraciją, itin greitą užkrečiamų ligų plitimą šiuose regionuose, nestabilią politiką ir kitas aktualijas. Paskaitos pabaigoje, lektorius vis dėlto pabrėžė, kad „kultūriškai ir istoriškai šis regionas yra puikus ir jį tikrai verta aplankyti“ bei paragino pasinaudoti dvišalių mainų galimybe. Dalyvavusieji paskaitoje nepraleido progos dar plačiau pasigilinti į aptartą temą ir noriai uždavinėjo klausimus dėstytojui.                                                                                                                                                          
 Gabija Bogvilaitė

Jono Petronio nuotr.





No comments:

Post a Comment