Rask mus Facebook'e!

Monday 3 April 2017

Prasidėjo ispaniškos kultūros festivalis „Primavera en español 2017“

Balandžio 3 d. startavo jau septintus metus organizuojamas ispaniškosios kultūros festivalis „Primavera en español“. Pirmą kartą į renginius ne tik Kaune, bet ir Vilniuje kviesiantis festivalis, ankstų pirmadienio rytą į atidarymą, vykusį VDU Didžiosios salės fojė, sutraukė visus, neabejingus Ispanijai, jos kalbai ir kultūrai. Pagaliau atkeliavęs pavasaris atsispindėjo ne tik saulės spinduliais lepinusiame ore, bet ir renginio dalyvių bei svečių veidus puošusiose šypsenose.

Nuotaikingą atidarymo renginį pradėjo ir savo muzikiniu pasirodymu svečius džiugino VDU Muzikos akademijoje studijuojantis akordeonistas Vytenis Danielius.  Netrukus į sceną žengė ir šventiškai nusiteikę renginio vedėjai Guoda Andriuškevičiūtė ir Carlos Andrés Valencia,  į susirinkusius svečius kreipęsi dvejomis kalbomis – lietuviškai ir, žinoma, ispaniškai. Garsiais aplodismentais buvo pasitikta VDU Užsienio kalbų instituto direktorė doc. dr. Vilma Bijeikienė, kuri dėkojo visiems prisidėjusiems prie festivalio organizavimo. Sveikinimo žodį taip pat tarė ir tolimesnę „Primavera en español 2017“ programą pristatė pagrindinė festivalio organizatorė, jo siela ir ispanų kalbos dėstytoja Vigilija Žiūraitė. Ispaniškosios kultūros mylėtoja visus renginio svečius kvietė dalyvauti žaidime, kuriame kiekvienas, savo telefone prisijungęs prie tinklalapio „Kahoot“, galėjo pasitikrinti savo ispanų kalbos žinias, o geriausieji buvo apdovanoti atminimo dovanėlėmis.

„Primavera en español 2017“ atidaryme apsilankė ir Ispanijos Karalystės ambasados Lietuvoje misijos vadovo pavaduotojas Bernardo López López-Ríos, kuris ispanų kalba susirinkusiesiems papasakojo apie šios kalbos istoriją, paplitimą bei svarbą pasaulyje. Ambasada kiekvienais metais prisideda ir palaiko ispaniškojo festivalio idėją. Atidarymo šventėje netrūko ir nuotaikingų pasirodymų – susirinkusius svečius džiugino akustinį pasirodymą padovanojusi Monika Banytė, žymios dainos „Little things“ (liet. maži dalykai) ispanišką versiją „Pequeñas cosas“ atlikusi renginio vedėja Guoda ir visus sužavėjusi mažoji šokėja Lėja. Festivalio atidaryme taip pat buvo paskelbta apie prof. Birutės Ciplijauskaitės vardinės stipendijos konkurso pradžią. Ši stipendija suteikia galimybę vienam VDU ispanų kalbos besimokančiam studentui išvykti į Ispaniją ir mokymąsi tęsti ten. Praėjusių metų stipendijos laimėtoja, M. de Cervanteso klubo narė Gintarė Labotakytė savo įspūdžiais iš viešnagės Ispanijoje dalinsis balandžio 4 d. vyksiančiame festivalio renginyje „Moku ispanų kalbą: mokausi, dirbu ir keliauju visame pasaulyje“.

Vedėjams paskelbus apie renginio pabaigą, svečiai dar neskubėjo išsiskirstyti ir buvo kviečiami prie vaišių stalo. Gurkšnodami arbatą ir skanaudami tradicinius Ispanijos užkandžius tapas, dalyviai aptarinėjo įspūdžius ir šnekučiavosi apie būsimus festivalio renginius, kuriuose svečių laukiama net iki balandžio 12 dienos!


Gabija Bogvilaitė
Jono Petronio nuotr.






No comments:

Post a Comment